© Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda  
Köszöntő Köszöntő Névadónk Névadónk Fenntartó Fenntartó Intézmény Dokumentumok Dokumentumok Elérhetőségeink Elérhetőségeink Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda
Karácsonyi ünnepség Iskolánk hagyományait követve 2022. dec. 21-én megrendeztük a karácsonyi ünnepséget, melyet a tornateremben tartottunk. A rendezvényre meghívtuk a falu és az iskola vezetőségét, szülőket, a falu intézményeinek dolgozóit, mindenkit örömmel fogadtunk, aki velünk töltötte ezt a délutánt. A műsor palettája nagyon színes volt. A művészeti iskolák tanárai is együtt működtek velünk. Így volt társastánc, néptánc, hangszeres bemutató. Az alsós osztályok egy-egy fellépéssel készültek. Új dolog volt, hogy a fitneszes lányok is készültek fergeteges mozgásos bemutatóval. Az ünnepségek közös éneklés, gyertyagyújtás zárta. 
Mikulás buli A 6. osztály kezdeményezésére 2022. dec. 9-én megrendezésre került a Mikulás- buli. Az osztály tagjai nagyon lelkesek, aktívak, kreatívak voltak. Segítette őket osztályfőnökük Papp Sára tanárnő. A szülőket is bevonták a buli tökéletes megvalósításába. Volt süti, szendvics és üdítő. A finomságokat csemegézők gyarapították az osztály vagyonát. A jó zenei hangulatról régi diákunk, Kovács Krisztián Marcell gondoskodott. Mindenki táncolt. Még a nehezen mozgósítható fiúkat is sikerült bevonzani a táncoló tömegbe.
Adventi gyertyagyújtások Iskolánk hagyománya, hogy az első adventi gyertyát egy kis ünnepség keretében tartjuk meg. Vendégeket hívunk, adventi vásárt tartunk. Az idén ezt 2022. dec. 25-én tartottuk meg. Egy rövid műsorral köszöntöttük a közelgő ünnepeket. A négy vasárnapon a vállalkozó, szorgalmas tanulók a templomban verset mondtak, gyertyát gyújtottak. Hétfőnként az iskolában is meggyújtottuk a gyertyákat, ahol minden tanuló jelen volt.
Betlehemes pásztorjáték a tömörkényi Szent Máté katolikus templomban 2022. december 24-én 21óra 30 perckor iskolánk tanulói Betlehemes játékot adtak elő a templomban. A jelenetet Grósz Erika hitoktató tanította be. A szereplők csoportja vegyes korosztály volt, kicsik és nagyok együtt. Ezen az estén nagyon sok katolikus hívő ember várta Jézus születését. A gyerekek lelkesek, ügyesek voltak.
Megérkezett a Mikulás Sajnos az előző két évben a Mikulás bácsi nem jöhetett be az iskolába, így a kisgyerekek nagy izgalommal várták. Mikor kopog a tanterem ajtaján? Meg is érkezett sok szép, nagyra tömött ajándékcsomagokkal. A puttony megtöltését segítette a Községi Önkormányzat. A krampuszok is kivették a részüket a munkában. A gyerekek vidám dalokat énekeltek nekik. Reméljük jövőre is eljön hozzánk a jó öreg Mikulás bácsi!
Mikulás-futás Vágó Tibor tanár úr az idén is megszervezte a Mikulás-futást. Erre az eseményre kicsik és nagyok nagy izgalommal, készültek. A cél az érem megszerzése volt. Az alsósok és a felsősök külön futottak. Az utcát, a forgalmat a nyolcadikos tanulók figyelték, nagy felelősségtudattal vigyázva társaikra. Az eredményhirdetés után nemcsak a helyezettek kaptak jutalmat. Minden részt vevő szaloncukorral és mogyoróval pótolhatta az elhasznált energiáját. E csemegéket és a szép érmeket köszönjük Vágó Tibor tanár úrnak!
Márton napi lámpás-felvonulás 2022. nov. 11-re, Márton napjára a SZMK lámpás felvonulást szervezett sütivásárral. A szorgos, ügyes kezű szülők sok finom süteményt sütöttek, amelyet sikerült eladniuk. Így gyarapították az SZMK vagyonát, ezzel segítve gyermekeik iskolai szabad idejének hasznos eltöltését. A felvonulást a néptáncosok hagyományőrzéssel, népi játékokkal, táncházzal vezették be Baloghné Váradi Brigitta vezetésével. A rendezvényre eljött a falu népe. Szebbnél szebb lámpásokkal vonultunk fel a falu utcáin. A végállomás a Szent Máté templom kertje volt, ahol közösen elmondunk egy imát.
Ünnepi megemlékezés 2022. október 21-én megtartott ünnepségre iskolánk tanulói műsorral készültek Papp Sára tanárnő vezetésével. A gyerekek teljes átéléssel mentek vissza az időbe. Igazi kis színészek voltak. A műsor után a falu intézményeinek képviselői elhelyezték az emlékművön az megemlékezés koszorúit.
Mesemondó délután November elején megrendeztük az alsósok mesemondó délutánját. Az ügyes, szorgalmas gyerekek sok szép, izgalmas mesével készültek. Vendégeket is hívtunk zsűrizni, akiknek nehéz dolguk volt eldönteni, hogy kik menjenek a területi versenyre.  A diáktársak és a szülők biztatására, a sok tapsnak köszönhetően ezen a délutánon minden mesemondó nyertes lett. Egy hasznos, tartalmas délutánt töltöttünk el.
A 2. osztály őszi kirándulása Október közepén a második osztály tanulmányi kirándulásra ment Csongrádra. A célkitűzés az ismeretek bővítése volt vizuális élményeken keresztül. A szép őszi időben autóbusszal utaztunk a városba. A gyerekeknek már ez nagy élmény volt. Első állomásunk a Népek Háza Babamúzeum volt, ahol 350 babát nézhettünk meg. Megfigyeltük a népviseleteket, a babák ruházatát, a színeket. Ellátogattunk a Csemegi Károly Könyvtárba is, megismerkedve a kölcsönzés szabályaival, valamint megnéztünk egy csodás kiállítást, melynek szereplői mesefigurák voltak. Utolsó állomásunk a Tisza volt. A szikrázó napsütésben gyönyörködtünk a csillogó víztükörben, közben érdekes dolgokat figyelhettünk meg. A gyerekek jól elfáradtak, de élményekkel, ismeretekkel gazdagodtak.
Csibeavató délután Hagyományinkat követve az idén szeptemberben is megtartottuk a Csibe-avatót, ahol az elsősök és az ötödikesek lettek felavatva.  A negyedik és a nyolcadik osztály Kárisné Csatlós Györgyi és Vágó Tibor tanár úr szervezésével nagyon érdekes, izgalmas kihívások elé állította a résztvevőket. Ám ők ezt ügyesen megoldották. A többi osztály lelkesítette őket. Kellemes, hasznos időt töltöttünk el együtt.